Къде е грешката ?

Нещо не съвпада в билборда !?  Или процента, който предлага банката е много по-голям, или пачките са сбъркани

подвеждаш билборд

"Мръсните дванадесет" - черният списък

Черният списък съдържа повече от 30 схеми, които са определени за нечестни, от които 12 са доказано ощетяващи за потребителя.

 1. Рекламата уловка, която примамва потребителя да купува от дадена компания, чрез реклама на продукт на много ниска цена, без да има налична такава стока.

 2. Лъжливи ''безплатни" оферти, които създават впечатление за безплатни стоки и услуги, обвързани с плащането на нещо друго, без което не може да бъде получена стоката.

 3. Директното увещаване на деца да купят рекламирани продукти, като например "Кажи на мама да ти го купи от най-близкия магазин". Директното убеждаване на деца е забранено във всички медии, като интернет е посочен като особено уязвимо място за такъв тип реклама.

 4. Фалшиви твърдения за лечебните действия на даден продукт – от алергии до косопад и намаляване на теглото. 

5. Реклами в съдържанието е също в списъка на "мръсните дванадесет", когато новинарското съдържание е използвано за промотиране на даден продукт без това да става ясно.

 6. Пирамидалните схеми, при които се дават компенсации за привличането на нови клиенти.

 7. Създаването на лъжливо впечатление, че потребителят е спечелил награда, като по този начин той бива въвлечен да дава пари, за да я получи.

 8. Подвеждащо впечатление за потребителски права, като например представянето на права, които купувачът има по закон, като изключителна практика на дадената компания.

 9. Ограничените оферти са друг начин за подвеждане на потребителите, като се обявява, че продуктът ще бъде наличен само за много ограничено време.

 10. Гарантиране за доставяне на услугите след закупуване на даден продукт на потребителя и предоставянето на такива услуги само на други езици без това да бъде казано ясно преди потребителят да е направил сделката..

 11. Искането за моментално заплащане за доставка или връщане на продукти, доставени от търговеца, но без да са искани от потребителя.

 12. Гаранции за цяла Европа – практика, която създава впечатление, че услугите след закупуване на продукта са налични и в други европейски държави.

Актуално от "Не Спирай"

Консултантски услуги

От 1.10.2011 г. Фондация „Не спирай” има убедеността вече да предложи и консултантски услуги по проекти, свързани с финансиране от Структурните фондове, Европейската комисия, както и от други донори. Изцяло в идеите на Фондацията за по-пълно използване на съществуващите ресурси, ние искаме да спомогнем за по-доброто усвояване на полагащите се на България средства, както и на средствата на Европейска Комисия. Този ресурс продължава да е слабо използван. Ние искаме да обединим знанията и опита си с Вашите идеи и да ги превърнем във финансиран проект. „Не спирай” разполага със сработен екип от експерти в различни сфери на проектната дейност (концепция, идея, проучване, бюджет).

ARTBG.BG

ARTBG.BG е онлайн галерия, която представя български автори на изящното и приложно изкуство. Амбицията е българските творци да имат по-широко и пълно представяне в дигитализиращия и глобализиращия се световен пазар. В нашите категории ще намерите керамични продукти, бижута, метални арт продукти, картини и други от различни автори.

Екипът на Artbg.bg  също така поддържа наколко магазина на български автори в популярната онлайн платформа за ръчно направени неща https://www.etsy.com/

PhotoDesignLab

PrintsAndPost

IdaShopBoutique

SofiaPrintsArt

CeramicsVera

JewelrybyMilkana

Проектът на КДТ беше одобрен за финансиране!

08 август 2011г.

Инициативата на Не спирай, която подкрепиха различни фирми и организации за учередяване на сдружение “Клъстер за достъпен туризъм”, успя да спечели финансиране по ОП "Конкуретоспособност"

След доста подготовка на проектното предложение и месеци чакане резултатът е налице. Проектното предложение беше класирано с най-висок резултат.

"Клъстер за достъпен туризъм"

На 19.01.2011 г.  излезе решението на СГС за регистрация на сдружение "Клъстер за достъпен туризъм". Това е резултат на усилията на екипа на Не спирай да обедини заинтересовани страни за съвместни действия.

Достъпен туризъм

член на ENATФондация „Не спирай” е първият български член на Международната мрежа за достъпен туризъм (ЕNАТ).

Защо да се интересуваме? - нови политики, демография и пазарни ползи

Очаквайте скоро повече информация!

Българин взе 1-ва награда!

награден клипЗа съжаление нашият клип не беше сред отличените, но пък се радваме, че българин взима ПЪРВА награда на "Европейски видео награди за предприемачество 2010" и то с наистина добър клип!  Поздравления за Георги Георгиев...и да не спира :) Виж клипа ТУК

Успяхме !

И така с радост искаме да ви съобщим, че първия ни подаден проект е вече първия СПЕЧЕЛЕН проект. Да си честитим успеха ! Дано примера ни бъде заразителен и други хора и организации повярват, че МОЖЕ ! Проект Европа на Столична община.   виж списъка тук >>

Не е лесно да подариш 20 лв.

На 29 и 30 април проведохме много интересен екснеримент. Опитахме се да подарим на 5 човека по 20 лв. Виж резултатите ТУК

Нашият клип за конкурса

Първият резултат на Не Спирай. На 9.04.2010г. Беше изпратен нашият клип за конкурса "Европейски видео награди за предприемачество 2010".
Чакаме резултата ! Може да видите клипа ТУК

Вече и във Фейсбук

Не може да не използваме тази възможност !

Нова визия!

В духа на името си, Не Спирай се сдоби с нов дизайн. Благодарим на участниците в процеса!

По какво работим в момента:

  • Проект ЕВРОПА на столична община
  • Конкурс за видео клип за Предприемачеството.
  • Проект 19 век

Полезност

Полезността на портала е най-важният въпрос за нас. Желанието ни да я постигнем ще е невъзможно без вашите мнения и предложения. Може да го направите във форума, или с e-mail на: 1@nespirai.net