В духа на идеите си за виждане и използване на възможностите

"Не спирай" видя потенциал за развитието и популяризирането  на понятието "Достъпен туризъм" в България.

От август 2010 г. станахме членове на ENAT http://www.accessibletourism.org/

Липсата на добре развита социална политика и икономическа мотивираност, както и традиционното изключване на хора с увреждания от всички сфери от обществения живот, втвърдява маргинализацията в сферата на туризма и възможността им за пълноценно включване в културния живот и избор за развлечение и почивка. 

 

В България все още не се работи за усъвършенстване на туристическите бази, транспортни и туроператорски услуги, които да бъдат предназначени за всички хора, съобразно с техните специфики и различия.

 

Туристическият сектор в България в сферата на достъпна среда за всички не е развита. Хората със специфични нужди нямат информация за налични достъпни места, няма достатъчно такива туристически обекти, липсва дискусия в публичното пространство.

 

Повишаването на конкурентноспособността ще оптимизира броя посетители и туристи  в България.

 

Подобряване качеството на туристическите услуги в България, подсигуряването на лесен достъп до тази информация е път към създаване на пътуване без граници на европейско равнище.

 

За да бъде решен този проблем, са необходими  първоначални проучвания, които ще очертаят липсващите нива и необходимостта от развитие с цел  изготвяне на стратегии и планове на действия, залагащи на обучения на персонала и включване на услуги, необходими за спецификите и нуждите на всички.

 

Първоначална оценка на достъпността на национално ниво, както и информация на европейско равнище, включително и на нормативна регулация, и насоки за развитие, ще спомогне за изготвяне на адекватна стратегия за разработване на достъпен туризъм в България, зачитаща човешките права и човешко достойнство в контекста на политиките на ЕС.

Съвременните европейски ценности разглеждат различията като основна човешка ценност и работят услилено в тази посока.

Толерантността към различието, приемането на другия и премахването на всякакви форми на дискриминация, вследствие на увреждания, е възможно чрез въвеждането на добри практики, услуги, обучения и информираност за достъпен туризъм в България – сфери и инициативи, към които сме насочили усилията си.

 

Актуално от "Не Спирай"

Консултантски услуги

От 1.10.2011 г. Фондация „Не спирай” има убедеността вече да предложи и консултантски услуги по проекти, свързани с финансиране от Структурните фондове, Европейската комисия, както и от други донори. Изцяло в идеите на Фондацията за по-пълно използване на съществуващите ресурси, ние искаме да спомогнем за по-доброто усвояване на полагащите се на България средства, както и на средствата на Европейска Комисия. Този ресурс продължава да е слабо използван. Ние искаме да обединим знанията и опита си с Вашите идеи и да ги превърнем във финансиран проект. „Не спирай” разполага със сработен екип от експерти в различни сфери на проектната дейност (концепция, идея, проучване, бюджет).

ARTBG.BG

ARTBG.BG е онлайн галерия, която представя български автори на изящното и приложно изкуство. Амбицията е българските творци да имат по-широко и пълно представяне в дигитализиращия и глобализиращия се световен пазар. В нашите категории ще намерите керамични продукти, бижута, метални арт продукти, картини и други от различни автори.

Екипът на Artbg.bg  също така поддържа наколко магазина на български автори в популярната онлайн платформа за ръчно направени неща https://www.etsy.com/

PhotoDesignLab

PrintsAndPost

IdaShopBoutique

SofiaPrintsArt

CeramicsVera

JewelrybyMilkana

Проектът на КДТ беше одобрен за финансиране!

08 август 2011г.

Инициативата на Не спирай, която подкрепиха различни фирми и организации за учередяване на сдружение “Клъстер за достъпен туризъм”, успя да спечели финансиране по ОП "Конкуретоспособност"

След доста подготовка на проектното предложение и месеци чакане резултатът е налице. Проектното предложение беше класирано с най-висок резултат.

"Клъстер за достъпен туризъм"

На 19.01.2011 г.  излезе решението на СГС за регистрация на сдружение "Клъстер за достъпен туризъм". Това е резултат на усилията на екипа на Не спирай да обедини заинтересовани страни за съвместни действия.

Достъпен туризъм

член на ENATФондация „Не спирай” е първият български член на Международната мрежа за достъпен туризъм (ЕNАТ).

Защо да се интересуваме? - нови политики, демография и пазарни ползи

Очаквайте скоро повече информация!

Българин взе 1-ва награда!

награден клипЗа съжаление нашият клип не беше сред отличените, но пък се радваме, че българин взима ПЪРВА награда на "Европейски видео награди за предприемачество 2010" и то с наистина добър клип!  Поздравления за Георги Георгиев...и да не спира :) Виж клипа ТУК

Успяхме !

И така с радост искаме да ви съобщим, че първия ни подаден проект е вече първия СПЕЧЕЛЕН проект. Да си честитим успеха ! Дано примера ни бъде заразителен и други хора и организации повярват, че МОЖЕ ! Проект Европа на Столична община.   виж списъка тук >>

Не е лесно да подариш 20 лв.

На 29 и 30 април проведохме много интересен екснеримент. Опитахме се да подарим на 5 човека по 20 лв. Виж резултатите ТУК

Нашият клип за конкурса

Първият резултат на Не Спирай. На 9.04.2010г. Беше изпратен нашият клип за конкурса "Европейски видео награди за предприемачество 2010".
Чакаме резултата ! Може да видите клипа ТУК

Вече и във Фейсбук

Не може да не използваме тази възможност !

Нова визия!

В духа на името си, Не Спирай се сдоби с нов дизайн. Благодарим на участниците в процеса!

По какво работим в момента:

  • Проект ЕВРОПА на столична община
  • Конкурс за видео клип за Предприемачеството.
  • Проект 19 век

Полезност

Полезността на портала е най-важният въпрос за нас. Желанието ни да я постигнем ще е невъзможно без вашите мнения и предложения. Може да го направите във форума, или с e-mail на: 1@nespirai.net