Ето хронологията на нашия проект!

И така, в търсене на възможности, които да публикуваме в нашия сайт и форум, наш сътрудник попадна на следната обява:

obiavaПубликува я. Ние пък взехме, че я и видяхме. Прочетохме информацията в сайта на Столична община и започна мисленето....то не беше много спокойно, често беше на висок тон. Един казва "Може и ставаме", друг " Не, не става".....

Решихме да участваме. Обсъждахме идеи и варианти. Стигнахме до решението да напишем проект, който отговаря максимално на цели и действия, които искаме да правим в Не Спирай. Тоест, не писахме специално проект за Програма Европа, а написахме част от нещата, които искаме да правим по принцип.

..Та основата на нашия проект е Негово Величество Примерът. Едва ли някой се съмнява в силата и въздействието на примера, като факт, като опит, като осезаемост.

И то взе, че стана!

 Основното, което ни зарадва беше, че на практика потвърдихме това, в което вярваме....а именно, че Не е Невъзможно...просто трябва и вяра, и труд...и идеи разбира се. Потвърдихме го пред хората, които ни подкрепят, а и пред нас самите (все пак и ние сме хора, и ние сме българи...съмняваме се понякога).

 

odobreni

 

Това добре, ама сага пък трябва и да го реализираме! И то не как да е, а с голям ентусиазъм тръгна нашия екип.

Етапите:

Подготовка на анкетни карти, Анкетиране, Анализ на резултата, Събиране на успешни примери, Определяне на 10-те избрани, Представянето им.

 

 

Многообразие, търсене и възможност

Яна Руменова, координатор:

Примери?
Да, в днешно време е много модерно да се събират примери за добри практики. Пишат се проекти на тази тема, и пари се отпускат, за да се разпространяват добрите практики сред общини, неправителствени организации, държавни структури, администрации и т.н. Ние, обаче, избрахме да говорим на Човека. Вярваме, че сборното хора се сътои от разнообразие от много човеци, които са способни на хиляди неща, когато решат, че искат нещо. А тогава се получават примери за това как разни бългаги, ирландци, австрийци са решили, че не искат да бъдат пасивни наблюдатели, а да участват активно в промяната на света около нас и ни показват как става тая работа. 

Къде е мястото на Не спирай?
В подкрепата на неспирането. Избрахме, ние, да играем ролята на Моста. Мост, който свързва човека с морето от възможности и пътища. 

Без излишен звезден блясък.
И искаме да играем тази роля без грим и без пудра, защото знаем, че мнозина ще зяпат моста, малцина ще тръгнат по него, а неколцина ще минат на дргия бряг. Не сме сигурни и ние самите дали ще успеем да преминем по моста, но сме уверени, че сме на него, че не спираме и искаме да опитаме.

Посвещаваме този проект на смелостта да рискуваш, на действието и неспирането да следваш мечтите си!

Актуално от "Не Спирай"

Консултантски услуги

От 1.10.2011 г. Фондация „Не спирай” има убедеността вече да предложи и консултантски услуги по проекти, свързани с финансиране от Структурните фондове, Европейската комисия, както и от други донори. Изцяло в идеите на Фондацията за по-пълно използване на съществуващите ресурси, ние искаме да спомогнем за по-доброто усвояване на полагащите се на България средства, както и на средствата на Европейска Комисия. Този ресурс продължава да е слабо използван. Ние искаме да обединим знанията и опита си с Вашите идеи и да ги превърнем във финансиран проект. „Не спирай” разполага със сработен екип от експерти в различни сфери на проектната дейност (концепция, идея, проучване, бюджет).

ARTBG.BG

ARTBG.BG е онлайн галерия, която представя български автори на изящното и приложно изкуство. Амбицията е българските творци да имат по-широко и пълно представяне в дигитализиращия и глобализиращия се световен пазар. В нашите категории ще намерите керамични продукти, бижута, метални арт продукти, картини и други от различни автори.

Екипът на Artbg.bg  също така поддържа наколко магазина на български автори в популярната онлайн платформа за ръчно направени неща https://www.etsy.com/

PhotoDesignLab

PrintsAndPost

IdaShopBoutique

SofiaPrintsArt

CeramicsVera

JewelrybyMilkana

Проектът на КДТ беше одобрен за финансиране!

08 август 2011г.

Инициативата на Не спирай, която подкрепиха различни фирми и организации за учередяване на сдружение “Клъстер за достъпен туризъм”, успя да спечели финансиране по ОП "Конкуретоспособност"

След доста подготовка на проектното предложение и месеци чакане резултатът е налице. Проектното предложение беше класирано с най-висок резултат.

"Клъстер за достъпен туризъм"

На 19.01.2011 г.  излезе решението на СГС за регистрация на сдружение "Клъстер за достъпен туризъм". Това е резултат на усилията на екипа на Не спирай да обедини заинтересовани страни за съвместни действия.

Достъпен туризъм

член на ENATФондация „Не спирай” е първият български член на Международната мрежа за достъпен туризъм (ЕNАТ).

Защо да се интересуваме? - нови политики, демография и пазарни ползи

Очаквайте скоро повече информация!

Българин взе 1-ва награда!

награден клипЗа съжаление нашият клип не беше сред отличените, но пък се радваме, че българин взима ПЪРВА награда на "Европейски видео награди за предприемачество 2010" и то с наистина добър клип!  Поздравления за Георги Георгиев...и да не спира :) Виж клипа ТУК

Успяхме !

И така с радост искаме да ви съобщим, че първия ни подаден проект е вече първия СПЕЧЕЛЕН проект. Да си честитим успеха ! Дано примера ни бъде заразителен и други хора и организации повярват, че МОЖЕ ! Проект Европа на Столична община.   виж списъка тук >>

Не е лесно да подариш 20 лв.

На 29 и 30 април проведохме много интересен екснеримент. Опитахме се да подарим на 5 човека по 20 лв. Виж резултатите ТУК

Нашият клип за конкурса

Първият резултат на Не Спирай. На 9.04.2010г. Беше изпратен нашият клип за конкурса "Европейски видео награди за предприемачество 2010".
Чакаме резултата ! Може да видите клипа ТУК

Вече и във Фейсбук

Не може да не използваме тази възможност !

Нова визия!

В духа на името си, Не Спирай се сдоби с нов дизайн. Благодарим на участниците в процеса!

По какво работим в момента:

  • Проект ЕВРОПА на столична община
  • Конкурс за видео клип за Предприемачеството.
  • Проект 19 век

Полезност

Полезността на портала е най-важният въпрос за нас. Желанието ни да я постигнем ще е невъзможно без вашите мнения и предложения. Може да го направите във форума, или с e-mail на: 1@nespirai.net